pastya

Inleiding

Beschut Wonen Pastya heeft een erkenning van 13 plaatsen. Deze plaatsen zijn verdeeld over 3 gemeenschapshuizen, gelegen in en rond Leuven. We hebben tot doel, zowel ex-psychiatrische patiënten als personen met psychische problemen, doorverwezen door andere initiatieven, zo zelfstandig mogelijk te laten wonen in een kleinschalig, veilig en huiselijk milieu.

Woon- en psychosociale begeleiding

Activiteiten van het dagelijks leven, zoals het onderhoud van de woning, boodschappen doen, zorgen voor eigen hygiëne, worden begeleid en indien nodig bijgestuurd.

Tijdens individuele gesprekken wordt voldoende aandacht besteed aan psycho-sociale problemen.

Dagbesteding

Iedere bewoner heeft indien nodig een aangepaste dagactiviteit. Er zijn verscheidene mogelijkheden variërend van daghospitalisatie tot tewerkstelling of eventueel vrijwilligerswerk. Uiteraard moet er ruimte zijn voor vrijetijdsbesteding en ontspanning.

Kosten

Iedere bewoner betaalt maandelijks een vaste woonvergoeding. Deze woonvergoeding bevat zowel de huurprijs van de kamer en de gemeenschappelijke ruimten als de energiekosten, telefoonkosten, verzekeringen,... De te betalen woonvergoeding is afhankelijk van de grootte van de kamer en de ligging van het huis. De bewoners betalen zelf de kosten voor de voeding en dagdagelijkse benodigdheden.

Intakeprocedure

Meestal wordt de kandidaat aangemeld door een verwijzende instantie. Er volgt dan een gesprek met de kandidaat bewoner en het team van Beschut Wonen. Nadien is er overleg met de psychiater, verbonden aan Beschut Wonen. Eventueel wordt de kandidaat bewoner nog eens uitgenodigd voor een tweede contact met de begeleiders van Beschut Wonen  Pastya.

 

Telefoon: 016/29.53.02

GSM: 0472/41.23.72

E-mail: bw@pastya.be

Contactpersonen zijn Greet Borms, Jennifer Jalon, Dorrit Van Herteryck, Hasse Van Vaerenbergh en Bie Garcet.